FOTO&VIDEO/ Dok je povoljna epidemiološka situacija

Ulice Sarajeva vrve turistima: Šetnice, restorani i kafići puni, a i zanatlije i prodavači imaju pune ruke posla

Lifestyle24.07.21, 14:43h

Ulice Sarajeva vrve turistima: Šetnice, restorani i kafići puni, a i zanatlije i prodavači imaju pune ruke posla
Veliki broj građana i gostiju osvježenje su danas potražili u baštama lokalnih ugostiteljskih objekata, uživajući u druženju uz kafu i druge slastice

 

Ulice Sarajeva ovih dana vrve građanima i turistima koji dolaze iz brojnih krajeva svijeta kako bi uživali na najatraktivnijim lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

 

U srcu Sarajeva pune su šetnice, restorani i kafići, a i zanatlije i prodavci imaju pune ruke posla te su zadovoljni povratkom turista, što omogućava zasad povoljna epidemiološka situacija.

 

turisti-turizam-sarajevo-sladoled

 

Veliki broj građana i gostiju osvježenje su danas potražili u baštama lokalnih ugostiteljskih objekata, uživajući u druženju uz kafu i druge slastice.

 

turisti-sarajevo-kafic

 

Posebna atmosfera vlada u glavnoj sarajevskoj šetnici - Ferhadiji i na Baščaršiji, gdje su brojna zadovoljna i nasmijana lica u susretu s kontrastima i ljepotama najužeg urbanog jezgra grada na Miljacki.   

 

turisti-sarajevo-katedrala

 

Zanimanje brojnih domaćih i stranih turista pobudili su sakralni i drugi objekti, koji čine historijsko naslijeđe i kulturni mozaik Sarajeva, svjedočeći o susretu civilizacija i paradigmi Bosne i Hercegovine kao multikulturne sredine.

 

turisti-sarajevo-turizam-ljeto

 

Naročita posjećenost bilježi se u zanatskoj četvrti i brojnim baščaršijskim sokacima, gdje turisti i gosti glavnog bh. grada pokazuju zanimanje za neobične rukotvorine i suvenire, kao i za male, ali turistima zanimljive ugostiteljske objekte.

 

sebilj-golubovi-turisti

 

Neki od njih uživaju kraj jedinstvene građevine - Sarajevskog sebilja, čije se replike prave diljem svijeta.

 

sebilj-turizam-turisti-ljeto

 

Sebilj okružen golubovima jedinstvena je i nezaobilazna turistička destinacija, o čemu svjedoči veliki broj onih koji se baš na tom mjestu odluče fotografisati kako bi trajno zabilježili sjećanje na neponovljivi trenutak.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!