VIDEO/ Sporna izjava o Srbima

Tarik Filipović: Prekinuo sam snimanje 'Generala' radi rečenice zbog koje bi me bilo sram u kinu

Kultura24.07.21, 13:06h

Tarik Filipović: Prekinuo sam snimanje 'Generala' radi rečenice zbog koje bi me bilo sram u kinu
'Snimali smo scenu u kojoj je hrvatska vojska ušla u Knin i Gotovina i Lošo razgovaraju s francuskim časnikom koji je ogorčen jer kao hrvatska vojska tjera ljude. Uglavnom, lik Gotovine tada kaže: Da, ali da su Srbi bili pametniji mogli su sa svojim domaćinama ovdje živjeti sto godina', ispričao je Filipović. Tada je prekinuo snimanje, na što su svi skočili na njega

 

Glumac i voditelj Tarik Filipović (49) gostovao je sinoć u Podcast Inkubatoru u kojem je govorio o svojoj karijeri, kvizovima i projektima na kojima je radio. Između ostalog ispričao je i anegdotu sa snimanja filma i serije "General" Antuna Vrdoljaka, u kojem je igrao admirala Davora Domazeta Lošu.

 

- Snimali smo scenu u kojoj je hrvatska vojska ušla u Knin i Gotovina i Lošo razgovaraju s francuskim časnikom koji je ogorčen jer kao hrvatska vojska tjera ljude. Uglavnom, lik Gotovine tada kaže: Da, ali da su Srbi bili pametniji mogli su sa svojim domaćinama ovdje živjeti sto godina - ispričao je Filipović.

 

Tada je prekinuo snimanje, na što su svi skočili na njega.

 

- Došao je i Vrdoljak i rekao sam mu: "Tonči, kao prvo Srbi su tu domaćini, a ne gosti, a rok od sto godina je uvredljiv. S rečenicom: "Mi smo tu mogli živjeti zauvijek" mogu stajati u kadru. Onda mi je Vrdoljak rekao da će to promijeniti. Treba prije svega biti čovjek i kada se rade takvi filmovi ne treba biti crno-bijeli, nego što je moguće više objektivan - ispričao je Tarik Filipović.

 

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još