PODSJETIO NA ČLAN 156 i 157 KAZNENOG ZAKONA BIH

Zvizdić: 'Zna Dodik šta ga čeka, a znaju i njegovi sljedbenici... Ništa od onoga čime prijeti neće se dogoditi!'

Front23.07.21, 20:59h

Zvizdić: 'Zna Dodik šta ga čeka, a znaju i njegovi sljedbenici... Ništa od onoga čime prijeti neće se dogoditi!'
I on i njegovi sljedbenici znaju da za sve njihove secesionisticke i antiustavne namjere postoji adekvatan pravni odgovor - poručio je Denis Zvizdić

 

 


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić objavio je twitt u kojem "podsjeća Dodika i sve koji ga namjeravaju slijediti u njegovim suicidnim političkim namjerama na važeće članove Kaznenog zakona BiH, i to: na član 156. koji govori o napadu na ustavni poredak BiH, jer niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH - Sud BiH, Tužilaštvo BiH i SIPA-u i na član 157. koji govori o kazni za ugrožavanje teritorijalne cjeline BiH".

 


- Prema tome, ništa od onoga čime prijeti Dodik se neće dogoditi, jer on i njegovi sljedbenici znaju da za sve njihove secesionisticke i antiustavne namjere postoji adekvatan pravni i institucionalni i svaki drugi odgovor onih koji vole BiH, a takvih je u BiH najviše - napisao je Zvizdić na svom Twitter profilu.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još