reagovao i potpredsjednik fbih

Dunović Vulinu: 'Da vam poručim, kao Srbin Srbinu, sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a kamoli BiH... Zaboravite dječačke snove!'

Front21.07.21, 09:01h

Dunović Vulinu: 'Da vam poručim, kao Srbin Srbinu, sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a kamoli BiH... Zaboravite dječačke snove!'
Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije - kazao je Dunović

 

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović reagovao je na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije:

 

„Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu, te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije, Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje „Srpskog sveta“ nije ništa drugo nego priča o „Velikoj Srbiji“, te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati.

 

Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, gospodina Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje „Velike Srbije“ i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.

 

Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu:

 

Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru!“ - poručio je potpredsjednik FBIH.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još