PREPUCAVANJE SE NASTAVLJA

Vulin uzvraća Komšiću: 'Može da mrzi i vrijeđa... Nepriznat od Hrvata, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH!'

Front20.07.21, 18:52h

Vulin uzvraća Komšiću: 'Može da mrzi i vrijeđa... Nepriznat od Hrvata, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH!'
Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razumije zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’

 

 


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je saopštenje za javnost u kojem je, između ostalog, poručio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću "da može da mrzi i vrijeđa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju".

 


Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razumije zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’.


„Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podijelim hljeb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim", navodi Vulin u svom saopštenju.


Dodaje i da je Mira Marković „sanjala opstanak Jugoslavije“ i da je to bio san i njegove mladosti, „a taj san se neće ostvariti“.


„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, s državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bijes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže šta je njihovo“, poručuje na kraju Vulin.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još