Objavio obrazloženje na Facebooku

Adem Zalihić, nakon smjene: Tempirali su to za Kurban Bajram... A Vranić i njegovo ministrovanje... Tražio je da pije viski...

Hronika20.07.21, 11:09h

Adem Zalihić, nakon smjene: Tempirali su to za Kurban Bajram... A Vranić i njegovo ministrovanje... Tražio je da pije viski...
U maniru onih koji su u proljeće 1992. za Kurban-bajram činili najgnusnije zločine nad Bošnjacima, Konakovićevi, Fortini i Vranićevi emisari okupili su se maloprije na nelegalnoj sjednici UO Hitne pomoći KS da bi izglasali moju smjenu, ističe Zalihić

 

Adem Zalihić, direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo juče je smijenjen sa te funkcije. 


Na svom Facebook profilu objavio je duže obrazloženje. 


"U maniru onih koji su u proljeće 1992. za Kurban-bajram činili najgnusnije zločine nad Bošnjacima, Konakovićevi, Fortini i Vranićevi emisari okupili su se maloprije na nelegalnoj sjednici UO Hitne pomoći KS da bi izglasali moju smjenu", ističe Zalihić. 


Tvrdi kako su po ličnom priznanju predsjednice UO Vesne Hadžiosmanović, tempirali da smjena bude pred Bajram. 


"Zabrinjavajuće je ovo njihovo zlokobno postupanje, zabrinjavajuće je da je jedan nastavnik fizičkog vaspitanja uspio ubijediti visoko obrazovane akademske građane medicinske struke da nelegalno postupaju, ali vrhunac zabrinutosti je da i pored ukazivanja na nelegalno postupanje, članovi UO ustrajavaju na činjenju prekršaja. Zabrinjava svakog normalnog građanina ta njihova bahatost i osionost", mišljenja je Zalihić.


Jedini logičan zakjučak koji se nameće je to, po mišljenju sad već bivšeg direktora Hitne pomoči, da trenutna vlast u KS od nekoga ima zeleno svjetlo da krši sve moguće propise i podriva pravni poredak u KS. 


"Razumijem političku nepodobnost, jer i ja bih vrlo rado smijenio trenutnu, potkapacitiranu vladu u KS, ali ne mogu mimo zakona, moramo svi valjda poštovati zakone i propise ove države.


Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su članovi UO Hitne pomoći izglasali moju smjenu i pored dokumentovanog ukazivanja da krše poslovnik, da sjednice (niti ova niti konstituirajuća) nisu zakazane onako kako je to propisao poslovnik, i da ću ih personalno, svakog člana ponaosob tužiti i tražiti odgovornost, pored tužbe koja će biti podignuta protiv ministra Vranića i vlade KS", tvrdi Zalihić. 


Kompletna poruka Zalihića dostupna je na njegovom Facebook profilu. 

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 113

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još