odluka sa sjednice

GV grada Sarajeva: Osam kulturnih manifestacija bit će sufinansirano, evo koje su to

Kultura19.07.21, 17:52h

GV grada Sarajeva: Osam kulturnih manifestacija bit će sufinansirano, evo koje su to
Na današnjoj četvrtoj sjednici novi saziv Gradskog vijeća je iskazao i svoju snažnu opredjeljenost da daje podršku razvoju kulture u Sarajevu usvajanjem osam odluka o sufinansiranju kulturnih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo

 

U današnjem nastavku 3. sjednice Gradsko vijeće (GV) Grada Sarajeva, kojom je predsjedavao Jasmin Ademović,  predsjedavajući Gradskog vijeća, primilo je k'znanju četiri informacije gradonačelnice, i to Informaciju o realizaciji projekta obnove i restauracije „Željezničke stanice Bistrik“, te tri informacije o realizaciji projekata izgradnje dijelova biciklističkih staza na području općina - Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar.

 

Nakon završetka treće sjednice, Gradsko vijeće je pristupilo održavanju četvrte redovne sjednice na kojoj su su se imenovali vršioci dužnosti predsjednika i članova Skupštine JP „Sarajevo“ d.o.o. na period od tri mjeseca.

 

Gradsko vijeće je razriješilo raniji saziv Skupštine JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo s obzirom na to da im na jednoj od prethodnih sjednica Gradskog vijeća nije usvojen Izvještaj o radu, te imenovalo vršioce dužnosti predsjednika i članova Skupštine JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. na period od tri mjeseca.

 

Imenovanje članova skupština javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Sarajevo, na mandatni period od četiri godine vršit će se u konkursnoj proceduri, a u skladu sa Odlukom o proceduri, uslovima i standardima imenovanja članova skupštine javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Sarajevo, a koju je Gradsko vijeće usvojilo na junskoj sjedinici.

 

Na današnjoj četvrtoj sjednici novi saziv Gradskog vijeća je iskazao i svoju snažnu opredjeljenost da daje podršku razvoju kulture u Sarajevu usvajanjem osam odluka o sufinansiranju kulturnih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo.

 

Finansijsku podršku su tako dobile kulturne manifestacije - 61. Internacionalni teatarski festival MESS 2021, 27. Sarajevske večeri muzike „SVEM 2021“, 12. Balet Fest Sarajevo 2021, 60.  Međunarodni književni festival „Sarajevski dani poezije 2021“, 7. Festival dječije umjetnosti „FEDU 2021“, 6. Međunarodni festival književnosti „Bookstan. No East. No West. 2021“, „Sarajevo Big Band 2021“ i 25. Festival „Baščaršijske noći 2021“.

 

Gradsko vijeće je usvojilo i Zaključak prema kojem će se revidirati Odluka Grada o kulturnim manifestacijama od posebnog interesa za Grad Sarajevo na način da će se proširiti spisak kulturnih manifestacija od interesa za Grad Sarajevo, a koje će tako dobiti i priliku da ostvare finansijsku podršku Grada, saopćeno je iz gradske pres-službe.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još