Najavljena i panel diskusija

Samostalna izložba Selme Selman u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine

Kultura19.07.21, 10:39h

Samostalna izložba Selme Selman u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine
Tokom panel-diskusije, učesnicima i učesnicama obratit će se predstavnice romske zajednice u Bosni i Hercegovini

 

U okviru programa otvaranja samostalne izložbe Selme Selman u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine bit će održana panel diskusija “Novi odgovori predstavnica romske zajednice u BiH” u četvrtak, 22. jula u 11:30.
 

Tokom panel-diskusije, učesnicima i učesnicama obratit će se predstavnice romske zajednice u Bosni i Hercegovini, Selma Selman, umjetnica; Dr. Hedina Tahirović-Sijerčić, doktorica filoloških nauka, spisateljica i prevoditeljica i Selma Zahirović, članica udruženja mladih Roma "AKSIOM". 

 

selmaselman

 

S posebnim fokusom na podizanje svijesti o novim pitanjima i izazovima za romsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, ovaj događaj je ujedno i prilika za predstavljanje uspješnih žena i djevojaka iz naših lokalnih zajednica. Moderatorica događaja bit će Rubina Čengić, novinarka s dugogodišnjim iskustvom u adresiranju tema inkluzije i diverziteta u Bosni i Hercegovini.

 
Usljed pandemije koronavirusa, broj učesnika i učesnica događaja ograničen je na 50. 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!