Nakon što su svi uhapšeni pušteni na slobodu

Arijana završila u Hitnoj, Muriz Memić poručio: Svi će se iznenaditi ko je ubica, samo Mutapi neće. Alisa nije naivna...

Hronika17.07.21, 18:45h

Arijana završila u Hitnoj, Muriz Memić poručio: Svi će se iznenaditi ko je ubica, samo Mutapi neće. Alisa nije naivna...
Ovo što je urađeno je novi skandal i novi kriminal u pravosuđu. Poslije 16 zaštićenih svjedoka i izjava, i ko je nosio novac i kome je šta naređivala Dalida Burzić, usude se da ih puste, kaže Muriz Memić

 

Alisa Mutap - Ramić, kao i svi ranije uhapšeni u predmetu "Dženan Memić", pušteni su na slobodu, uz određene mjere zabrane.

 

Ova odluka je šokirala porodicu Memić, koja se godinama bori da dokaže da je njihov sin ubijen, te da nije stradao u saobraćajnoj nesreći kako se to u početku pokušalo predstaviti javnosti.

 

Šok u porodici Memić, Arijana završila u Hitnoj

 

Za Source.ba portal danas je govorio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji je rekao kako jeste šokiran ovom odlukom Suda, ali da neće stati.

 

"Poslije ovog oslobađanja, vidimo u kakvom nam je stanju pravosuđe. Borim se pet i po godina, taman kad krene, vidimo šta se može desiti. Očekujemo podizanje optužnice, to je najbitnije, ali ovo što je urađeno je novi skandal i novi kriminal u pravosuđu. Poslije 16 zaštićenih svjedoka i izjava, i ko je nosio novac i kome je šta naređivala Dalida Burzić, usude se da ih puste", kaže Muriz Memić na početku razgovora za Source.ba portal.

 

Upitan koliko ovakav potez sada znači da se stvari ponovo vraćaju na mrtvu tačku, te da se sve vraća na nulu, Muriz Memić odgovara:

 

"Ja im opet mogu reći da neću stati, ali ovo jeste bio udarac za mene i za moju porodicu. Kćerka Arijana mi je završila u Hitnoj. Ali, svjesni smo mi da će biti sve teže da što budemo išli dalje. Ovo je dokaz koliko su oni i dalje jaki i da ih ne treba potcijeniti, jer to su polupismeni ljudi, bez diploma, koji vode institucije. Oni su još veoma jaki, neće odustati, ali neću ni ja. Ja sam 19 puta pravio proteste, a sada moram napraviti veoma ozbiljne proteste".

 

"Arijana je sada dobro, sinoć je već bila bolje. Veliki teret je i na njoj. Onda čujem političare kako blebeću, a oni su doveli ovu zemlju u ovakvo stanje. Kažu, stranci nametnuli ovaj zakon. Zakon je dobar, ali ga treba sprovoditi. Baš sam jučer slušao Dragana Mektića kako to kaže. Pa, sprovedite zakon! Ti si, Mektiću, hvalio Dalidu Burzić i evo vidimo šta je bilo", rekao je Muriz Memić za Source.ba.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 125

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još