Slažete li se?

Efendiji Veliću zasmetao bilbord koji je postavljen u Sarajevu: Nije ovo slučajnost, riječ je o latentnom napadu na muslimane!

Hronika17.07.21, 11:56h

Efendiji Veliću zasmetao bilbord koji je postavljen u Sarajevu: Nije ovo slučajnost, riječ je o latentnom napadu na muslimane!
Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je Velić

 

Imam sarajevske džamije Ferhadija, Muhamed ef. Velić jučer je na svom Facebook profilu komentarisao poruke sa jednog bilborda u glavnom gradu BiH.

 

Naime, Sarajlije su proteklih dana primjetile bilbord na kojem se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku "Ne želim da moja beba ide na ražanj", a kao "autor" poruke navodi se "anonimna majka ovca".

 

Ovaj bilbord zasmetao je imamu sarajevske Ferhadije, te je on uvjeren da se ovakve stvari ne serviraju slučajno pred predstojeći Kurban-bajram.

 

- Sasvim “slučajno” pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere, rekao je ef. Velić.

 

Efendija Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

 

- Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 186

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još