IZNIMNA UMJETNICA

Nakon sjajne uloge u filmu 'Quo Vadis, Aida!', Jasna Đuričić predsjednica žirija Takmičarskog programa 27. SFF-a

Kultura16.07.21, 23:00h

Nakon sjajne uloge u filmu 'Quo Vadis, Aida!', Jasna Đuričić predsjednica žirija Takmičarskog programa 27. SFF-a
Sarajevo Film Festival je oduvijek imao jedno sasvim posebno mjesto u mom srcu. On je poseban od svog nastanka - od toga kako je nastao i što je donio, ne samo Sarajevu nego svima nama, cijelom regionu - rekla je Đuričić

 


Proslavljena glumica Jasna Đuričić, dobitnica brojnih nagrada, među kojima su posljednje za ulogu Aide u filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić nominiranog za Oscara®, predsjednica je žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.


- Briljantno odigranom ulogom Aide, krunom svih njenih fantastačnih uloga koje smo imali priliku gledati u proteklim godinama, Jasna Đuričić je još jednom pokazala iznimnu snagu talenta i moć umjetnosti da se prikažu najteže ljudske sudbine, i time zadivila svijet. Sretni smo što će ova iznimna umjetnica biti predsjednica žirija 27. Sarajevo Film Festivala - izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.


Jasna Đuričić kaže da joj je velika čast što je na čelu žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.


- Veoma sam sretna. Sarajevo Film Festival je oduvijek imao jedno sasvim posebno mjesto u mom srcu. On je poseban od svog nastanka - od toga kako je nastao i što je donio, ne samo Sarajevu nego svima nama, cijelom regionu. On je tačka gdje se u tih nedjelju dana okupi čitav svijet. To je svjetionik kulture ogromnog značaja, ne samo za filmske stvaraoce, nego, naravno, i za publiku zbog koje filmove stvaramo i zbog koje i postoje festivali. Posebno mi je drago što ću biti u Sarajevu nakon godinu dana lock-downa. Bioskopi su ponovo počeli da rade, 27. Sarajevo Film Festival će se dogoditi uživo ovog ljeta i to je fantastično. Vidimo se u Sarajevu - izjavila je Đuričić.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!