Član Predsjedništva BiH o hapšenju direktora OSA-e

Dodik o Mehmedagiću: 'Musliman tužilac, privodi ga muslimanska policija... U toj predstavi ne želim da učestvujem'

Front15.07.21, 18:09h

Dodik o Mehmedagiću: 'Musliman tužilac, privodi ga muslimanska policija... U toj predstavi ne želim da učestvujem'
Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznijete pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio krivična djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga insistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio da je hapšenje u srijedu direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića "zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju ja vodim, ne želi da učestvuje".

 

Direktora OBA-e su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici MUP KS zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, falsifikovanja isprave i pranja novca i policija je pretresla njegovu kuću. Osumnjičen je da je krivotvorio diplomu kojom je konkurisao za poziciju direktora OBA-e, a sumnjive su i njegove finansijske transakcije u vezi s kupovinom dva stambena objekta u Sarajevu.

 

Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznijete pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio krivična djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga insistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu.

 

Po riječima Dodika, sve što se dešava, uključujući i “orkestrirane proteste pred Tužilaštvom BiH” povodom hapšenja Mehmedagića, “liči na cirkus s poznatim klovnovima”.

 

"Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu ‘Osmanagić’ – kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija… Ovako imamo predstavu za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem”, naglasio je Milorad Dodik.

 

On je rekao da je OBA “odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini”.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još