vijest se brzo proširila

Brojni svjetski mediji prenijeli vijest o hapšenju Mehmedagića: Evo kako su izvjestili o događajima kod nas

Mediji14.07.21, 13:34h

 Brojni svjetski mediji prenijeli vijest o hapšenju Mehmedagića: Evo kako su izvjestili o događajima kod nas
Članak spominje i hapšenje direktora Američkog univerziteta u BiH, Denisa Prcića, u vezi sa slučajem diplome Mehmedagića

Brojni svjetski mediji su prenijeli vijest o današnjem hapšenju Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), koji se tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

 

“Korupcija je široko rasprostranjena u Bosni, etnički podijeljenoj nakon krvavog raspada Jugoslavije u balkanskim ratovima 1990-ih, infiltrirajući sve sfere života, uključujući pravosuđe, obrazovanje i zdravstvo”, stoji u članku agencije Reuters.

 

Članak spominje i hapšenje direktora Američkog univerziteta u BiH, Denisa Prcića, u vezi sa slučajem diplome Mehmedagića.

 

Također se spominje slučaj zloupotrebe položaja protiv Mehmedagića u kojem je ove godine oslobođen optužbe za nezakonito pribavljanje informacija.

 

U članku AP-a stoji da “pravni postupci često traju godinama u balkanskoj naciji koja je pogođena korupcijom, te koja se još uvijek pokušava oporaviti od razornog rata 1992-95.”

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još