a kako vi čistite?

Ovo su najprljavije stvari u kući, a zanemarujemo ih pri čišćenju

Auto & Dom14.07.21, 10:19h

Ovo su najprljavije stvari u kući, a zanemarujemo ih pri čišćenju
One se, naime, šire kupaonicom kada pustite vodu, a prije toga ne poklopite školjku

Postoje predmeti i mjesta u našim kućama koji su jako prljavi, a baš njih često zanemarujemo pri čišćenju.


Sušilica i ventil u sušilici

Nakupine mucica, konaca i ostalih sitnih čestica odjeće godišnje uništi tisuće perilica i sušilica. Ti sitni dijelovi provuku se kroz rupe koej se nalaze uz bubanj sušilice i tako mogu začepiti ventil, a još gore od toga, može doći do požara ako slučajno iskra od motora dođe u kontakt s time. Zbog toga treba redovito provjeravati i čistiti unutrašnjost sušilice i ventil.


Staklo na pećnici

Prljavština od pečenja te masnoća koja šprica i kaplje po pećnici može uzrokovati smrad i dim prilikom korištenja pećnice. Važno je velike mrlje odmah očistiti, ali bitno je i redovito čistiti kompletnu pećnicu. Ipak, često zaboravljamo očistiti stakla na vratima. Nih treba izvaditi i posebno očistiti kako se prljavštinja među njima ne bi nakupljala.


Perilica posuđa

Iako je lako pomisliti da je perilica suđa čista nakon pranja, to baš i nije tako. Ostaci hrane mogu se uvući u male pukotine u perilici te s vremenom uzrokovati loš miris, a ni suđe vam više neće biti čisto nakon pranja.


Kanta za smeće

Iako u nju stavljate vrećice za smeće, ona je i dalje prljava i treba je redovito čistiti. Sjetite se samo koliko puta je nešto procurilo iz vrećice za smeće. Najbolej rješenje je da svaki puta kada mijenjate vrećicu za smeće, kantu pošpricate dezinficijensom i prebrišete.


Tipkovnica

Osim bakterija s vaših ruku, u tipkovnici se nakupljaju mrvice hrane, kose i mrtvih stanica kože. Svaka dva mjeseca s komprimiranim zrakom trebali biste počistiti tipkovnicu. Uz to možete i alkoholom proći između tipki.


Čaša za četkice za zube

Čaša za četkicu za zube jedna je od najprljavijih stvari u kupaonici. Jedno istraživanje je pokazalo da se na njoj nalaze čak i fekalne bakterije. One se, naime, šire kupaonicom kada pustite vodu, a prije toga ne poklopite školjku, piše Family handyman, a prenosi N1.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!