Više javno tužilaštvo u Beogradu

'Prikupljeni su svi dokazi': Odbačena krivična prijava za silovanje protiv Branislava Lečića, evo zašto

Hronika13.07.21, 12:14h

'Prikupljeni su svi dokazi': Odbačena krivična prijava za silovanje protiv Branislava Lečića, evo zašto
Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević

 

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld, koja je optužbila glumca Branislava Lečića za silovanje, odbačena jer "ne postoje osnovi sumnje da je Lečić učinio djelo za koje ga ona tereti", kažu u Višem javnom tužilaštvu za Blic.

 

- U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma "Zaceli me", autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o liječenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cijenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

- Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnesene krivične prijave. Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donesenom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

- Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu - rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

 

Punomoćnik Štajnfeldove, advokat Božo Prelević, rekao je za Tanjug da će sigurno uložiti prigovor na ovu odluku tužilaštva.

 

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznijela tvrdnje da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije". Tek mjesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

 

I Lečić i Štajfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice.

 

- To se desilo 7. maja 2012. godine, bili smo zajedno u predstavi "Dnevna zapovest" u Beogradskom dramskom, mi smo radili aktivno zajedno… Išli na gostovanja, družili se. I u jednom momentu on je predložio da se vidimo, htjela sam da mi da neki potpis, to je bila jedna potpuna nebuloza, naravno, mi smo se viđali često, nije bilo prvi put da sjednem s njim u kola… On je mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negde gdje ja nisam znala gdje sam, gdje ja nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negdje na obroncima Beograda, ja ne znam gdje je to bilo, usred noći… I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok god sam mogla - rekla je Štajnfeld na saslušanju u Tužilaštvu.

 

Lečić je negirao sve optužbe i rekao da je nakon sedam sati ispitivanja "prošao poligraf".

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!