video i foto/ ludilo nakon osvajanja eura

Nakon 15 godina opet su ove scene preplavile Italiju: Raspojasane navijačice dizale majice, nastao potpuni haos, testosteron 'podivljao'!

Zabava12.07.21, 12:45h

Nakon 15 godina opet su ove scene preplavile Italiju: Raspojasane navijačice dizale majice, nastao potpuni haos, testosteron 'podivljao'!
Od sjevera do juga Italije, posvuda je veselje zbog europskog naslova. Navijači su napunili središnji trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju

 


Talijani su preplavili ulice i trgove u nedjelju navečer nakon osvajanja europskog naslova u finalu EP-a na Wembleyju protiv engleske nogometne reprezentacije slaveći veliki uspjeh.

 

Vatromet i glazba odjekivali su diljem zemlje nakon što je Italija pobijedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca (3:2), posvuda se osjećala euforija koja nije viđena od 2006. godine kada su osvojili Svjetsko prvenstvo.

 

"To je nevjerojatno, nevjerojatno, ne možete se osjećati bolje od ovoga, pobijedili smo u finalu", rekao je Stefano Gucci, navijač u gužvi na Piazzi Del Popolo u Rimu.


Talijani su pohvalili izbornika reprezentacije Roberta Mancinija jer je izvukao zemlju iz dubokog razočaranja nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji i odveo je do prvog naslova prvaka u Europi od 1968. godine.

 

"Velika zahvalnost Robertu Manciniju i našim igračima koji su dobro predstavljali Italiju...", rekao je talijanski predsjednik Sergio Mattarella.

 

Od sjevera do juga Italije, posvuda je veselje zbog europskog naslova. Navijači su napunili središnji trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju.

 

Slavilo se i u središnjem talijanskome gradu Jesiju, rodnom gradu trenera Mancinija.

 

"To je vrlo važno za Italiju, a posebno za nas", rekao je za SkyTg24 navijač u Jesiju koji je nosio ogromnu talijansku zastavu.

 

To je prvi veliki međunarodni uspjeh za talijanski nogomet od pobjede na Svjetskom kupu 2006. Azzurri su od tada pretrpjeli opetovane neuspjehe, uključujući poraz od Španjolske u finalu Eura 2012.

 

"Dali ste nam čarobnu noć", rekao je šef Talijanskog olimpijskog odbora Giovanni Malago.

 

Fotografije i snimak uzavrele atmosfere pogledajte na linku ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!