Stiglo novo pojačanje u Narod i Pravdu

Članovi SDA i DF-a prešli u stranku Elmedina Konakovića: Tamo gdje nisu imali nijednog zastupnika, sada imaju dva!

Front07.07.21, 10:07h

Članovi SDA i DF-a prešli u stranku Elmedina Konakovića: Tamo gdje nisu imali nijednog zastupnika, sada imaju dva!
NiP-u Goražde pristupila su dva zastupnika u Skupštini BPK Goražde, tri vijećnika u Gradskom vijeću, te ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde - saopšteno je iz ove stranke

 

 


Ovim pristupanjem će Narod i Pravda u Skupštini BPK Goražde, gdje do sada nisu imali zastupnike, sada imati dva zastupnika: Editu Velić i Nijaza Musića.

 


Musića, koji je inače delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, isključili su iz SDA nakon što je na sjednici Skupštine BPK Goražde pustio snimak o navodnoj trgovini Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kantonalnom bolnicom Goražde, kada su nelegalno smijenili ministricu Nizamu Rišljanin, koja je danas također pristupila Narodu i Pravdi.


Istovremeno, pristupili su i Edita Velić koja je nedavno podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kantonalnog odbora Demokratske fronte, te 2 vijećnika Demokratske fronte koji su također istupili iz DF-a, a pristupio je i donedavni predsjednik Kantonalnog odbora ASDA, Musa Adžem, koji je ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Goražde.


- Raduje nas to što smo dodatno osnažili kapacitete Naroda i Pravde u Goraždu i BPK dolaskom nekoliko kolegica i kolega koji sa sobom nose veliko političko iskustvo i znanje. S obzirom na specifičnost goraždanske političke scene i veliki broj parlamentarnih političkih subjekata kako u Gradskom vijeću tako i u Skupštini BPK, ovakvo okrupnjavanje je sigurno samo početak shvatanja konstruktivnijeg i kvalitetnijeg odnosa prema institucijama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Narod i Pravda nastavlja borbu za bolji kvalitet života građana kroz sistemsku implementaciju rješenja za nagomilane probleme sa kojima se suočavamo, te ćemo sa ovim pojačanjem sigurno biti još efikasniji i konkretniji u svom političkom djelovanju i standardiziranju principa za koje se od početka zalažemo. Napominjem da smo sad i po broju izabranih zastupnika u predstavničkom i zakonodavnom tijelu jedan od najznačajnijih faktora u Goraždu i BPK, a sa ovim i dodatnim pojačanjima kadrovskih kapaciteta koja nam predstoje u narednom periodu, spremni ćemo dočekati 2022. godinu i preuzimanje liderske pozicije i u BPK. Novim kolegama želim puno sreće u zajedničkom radu. Siguran sam da će zajednički napori i sinergija dati željene rezultate i da ćemo ovakvim trenucima i novim dolascima kvalitetnih kadrova u Narod i Pravdu svjedočiti sve češće u periodu koji je pred nama - izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Goražda Nezim Alagić iz Naroda i Pravde.


- Danas je Narod i Pravda u Goraždu, na obalama rijeke Drine, postala brojnija za nekoliko novih članova od kojih su neki kantonalni zastupnici, bivši ministri i aktuelni vijećnici u Gradskom vijeću Goražda. Ideja Naroda i Pravde je ideja borbe za društvo oslobođeno partokratskih interesa koji na prvo mjesto stavljaju interes svoje stranke i stranačkih šefova, a ne interes naroda. Nova, pojačana, ekipa Naroda i Pravde u BPK-a će da predstavlja ozbiljnu političku priču u ozbiljnoj i jako bitnoj 2022. godini koja će nam donijeti, možda i najbitnije izbore u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Narod i Pravda je najbolji mehanizam za promjenu postojećeg političkog nerada, nemara i nereda, stoga je vrlo lahko zaključiti i shvatiti zašto je Narod i Pravda poželjna politička organizacija za političko djelovanje, kako onih koji su se nekada ranije okušali u političkoj areni, tako i onih koji su se odlučili po prvi put politički angažirati - istaknuo je gradski vijećnik Naroda i Pravde u Gradskom vijeću grada Goražda Amar Imamović, navodi se u saopštenju NiP-a.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još