Važne informacije za posjetitelje

Službeno poznate procedure za ulazak na EXIT: Koje potvrde su potrebne, gdje se besplatno testirati...

Zabava05.07.21, 12:11h

Službeno poznate procedure za ulazak na EXIT: Koje potvrde su potrebne, gdje se besplatno testirati...
EXIT festival osigurao je tri lokacije u Novom Sadu na kojima će posjetitelji moći zamijeniti četvorodnevne ulaznice za festivalske narukvice

 

EXIT je na svojim web stranicama objavio službene procedure za ulazak posjetitelja na ovogodišnje izdanje festivala. Prema predviđenim protokolima ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula bit će ograničen na niz načina.  Mada za ulaz iz BiH u Srbiju nije potrebna nikakva vrsta dodatnih dokumenata izuzev ličnog dokumenta za ulaz na festival ipak će biti potreban dokaz o vakcinaciji ili negativan antigenski test.

 

VAKCINISANI POSJETITELJI I ONI KOJI SU PRELEŽALI COVID-19

 

Četvorodnevnu ulaznicu potrebno je zamijeniti za festivalsku narukvicu. Posjetitelji iz Bosne i Hercegovine na zamjenskom mjestu da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili da su preležali Covid-19, odštampani Digitalni zeleni sertifikat (ukoliko su se vakcinisali u Srbiji). 


POSJETITELJI KOJI NISU VAKCINISANI I NISU PRELEŽALI COVID-19


Kupcima ulaznica koji nisu vakcinisani, EXIT  je omogućio besplatan brzi antigenski test. Za pristup testiranju potrebno je pokazati validnu četvorodnevnu ulaznicu i lični dokument. Testiranje će biti vršeno u Hali 1 Novosadskog sajma od srijede 7. do nedjelje 11. jula od 10:00 do 18:00 sati. Ukoliko rezultat bude negativan, na istom mjestu se preuzima i festivalska narukvica.


Ukoliko neko od posjetitelja ne stigne na besplatno testiranje na Sajmu ili ima Exit ulaznicu dobijenu na nagradnoj igri, EXIT je, u saradnji sa laboratorijima Aqualab i Medlab, dogovorio testiranje po povlaštenim cijenama. Spisak adresa laboratorija i radno vrijeme se nalaze na Exitovom stranici. Napominjemo da su validni rezultati antigenskog testa jedino iz navedenih laboratorija.


ZAMJENA ULAZNICA ZA NARUKVICE


EXIT festival osigurao je tri lokacije u Novom Sadu na kojima će posjetitelji moći zamijeniti četvorodnevne ulaznice za festivalske narukvice. Zamjenska mjesta nalazit će se na Trgu slobode od ponedjeljka 5. jula do četvrtka 8. jula, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave od utorka 6. jula do nedjelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu od utorka 5. jula do nedjelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze antigenske testove.

 

ULAZI NA FESTIVAL


Na sam festival posjetitelji iz Bosne I Hercegovine sa četvorodnevnim ulaznicama ulaze isključivo na glavni ulaz (kod Lovotursa) dok posjetitelji sa jednodnevnim ulaznicama na ulaz 2 (kod crkve).

 

Na Exitovim službenim stranicama nalaze se kompletna pravila i koraci za ulaz na festival. Ova pravila je odobrio Krizni štab Republike Srbije.

 

Inače, rezultati ankete koju je EXIT nedavno proveo među kupcima ulaznica u Srbiji pokazali su da je više od 70% njih vakcinisano. Čak 64% je primilo je vakcinu, a 8% preboljelo je Covid-19 u prethodnih šest mjeseci.

 

20. godišnjica EXIT festivala


Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala bit će održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!