NA CESTAMA KOLONE, NA GRANICI GUŽVE

Bosanci i Hercegovci pohrlili na Makarsku rivijeru: Ovog vikenda turisti iz BiH među najbrojnijim gostima

Hronika03.07.21, 15:01h

Bosanci i Hercegovci pohrlili na Makarsku rivijeru: Ovog vikenda turisti iz BiH među najbrojnijim gostima
Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati predvečernje plovidbe u 18 ili 21 sat za koje ima ponešto slobodnih mjesta

 

 

Na Makarskoj rivijeri od Brela do Gradaca prvog srpanjskog vikenda boravi više oko 25.000 domaćih i stranih gostiju iz Poljske, Češke i iz susjedne Bosne i Hercegovine i, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja. Osim domaćih, među najbrojnijim turistima su Poljaci, Česi i iz susjedne Bosne i Hercegovine.

 

Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, koji su brojniji u dolasku, kao i vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, ističu iz turističkih ureda.


Promet je na cestama Makarskog primorja pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima. Na prometnici u smjeru Makarska – Vrgorac kao i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet se normalno odvija.


Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati predvečernje plovidbe u 18 ili 21 sat za koje ima ponešto slobodnih mjesta.

 

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je od sat do sat i pol vremena, a s Hvara prema Drveniku čeka se također do sat i pol.


 Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem dok iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je od pola do sat vremena.

 

Vrlo dobar početak ljeta u Makarskoj


I Makarska prvog srpanjskog vikenda bilježi vrlo dobre turističke rezultate. U gradu, prema podacima Turističkog ureda, odmara se 6,5 tisuća domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani ili 50-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019. godine.


Hoteli ugošćuju 1500 gosti i u njima i dalje ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja za sada nije potrebna, dok ostali turisti borave u privatnom smještaju gdje je i dalje slobodan veliki broj smještajnih kapaciteta kako u kućama za odmor tako i apartmanima.

 

(FENA/ad/Foto:Arhiv)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!