POTVRĐENO/ BILO JE PITANJE DANA

Delta soj koronavirusa stigao i u BiH, donijela ga žena koja je došla u Međugorje! Zaražene dvije osobe...

Hronika02.07.21, 18:00h

Delta soj koronavirusa stigao i u BiH, donijela ga žena koja je došla u Međugorje! Zaražene dvije osobe...
Uzorak je poslan iz Međugorja. Radi se, navodno, o ženskoj osobi pozitivnoj na koronavirus koja je u Međugorje došla iz Španjolske

 

 


U Bosni i Hercegovini potvrđen je delta soj koronavirusa!

 

Ovo je za za N1 potvrdio dr. Rijad Konjhodžić iz Centra za genetsku dijagnostiku ALEA iz Sarajeva.


Uzorak je poslan iz Međugorja. Radi se, navodno, o ženskoj osobi pozitivnoj na koronavirus koja je u Međugorje došla iz Španjolske.


- Za sada je sekvencioniranjem kod dvije osobe potvrđeno da se radi o delta soju koronavirusa. Osim toga, imamo još pet uzoraka za koje je potrebno uraditi sekvencioniranje, ali je vjerovatno i kod njih u pitanju delta soj. Naime, svi uzorci su uzeti od hodočasnika koji su u okviru jedne grupe došli u Međugorje. Radi se o osobama koje, po svom imenu, asociraju da dolaze iz Španije, ili sa prostora latinske Amerike. Uglavnom, niko od njih nije državljanin BiH - rekao je Konjhodžić


Prema njegovim riječima, s obzirom na brzinu širenja delta soja koronavirusa u svijetu, bilo je za očekivati da se pojavi i u BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još