Viši sud u Beogradu

Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole glume

Hronika01.07.21, 13:29h

Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole glume
Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke

 

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojom ga tužilastvo tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

 

Na odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno vijeće suda 29. juna donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

 

"Ispitujući optužnicu, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivicna dela koja su predmet optužbe", navodi se u saopštenju.

 

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je posljednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična djela i zbog uznemirenja javnosti.

 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

 

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!