'Lideri neka stave po strani nesuglasice i frustracije'

Mijatović pozvao na ujedinjenje dvije stranke u veliki SDP: 'Ovo je jedino rješenje za normalnu BiH'

Front01.07.21, 09:23h

Mijatović pozvao na ujedinjenje dvije stranke u veliki SDP: 'Ovo je jedino rješenje za normalnu BiH'
Samo veliki i moćni SDP, sve drugo ide u korist desno orijentisanim u sva tri tora, napisao je Mijatović na svom Facebooku

 

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, pozvao je na ujedinjenje SDP-a i Demokratske fronte u "veliki SDP".

 

Lidere dviju stranaka Nermina Nikšića i Željka Komšića pozvao je da stave po strani nesuglasice i frustracije.

 

- Alternativa desno orijentisanim strankama nikako ne može biti nova desnica. Moramo se vratiti na suštinu da državi kakva je Bosna i Hercegovina boljitak može donijeti isključivo ljevica, multietnički i građanski orijentisana ali u oba entiteta. Smatram da je vrijeme da lideri SDP-a i DF-a stave po strani sve nesuglasice i frustracije, imaju obavezu da vrate onaj veliki SDP BiH koji je nekad bio najveća partija u BiH. Znam da se ovo ne sviđa mnogima jer to remeti njihove lične planove, ali ovo je jedino rješenje za normalnu BiH.

 

Veliki SDP BiH kao najveća multietnička partija u oba entiteta kakva je bila prije više od deceniju! Nermine i Željko, imate obavezu da ovo uradite prema partiji u kojoj ste napravili karijere, prema novim generacijama u SDP-u i DF-u prema građanima BiH koji vape za normalnom građanskom državom članicom EU i NATO-a. Od ovog poteza zavisi kako će izgledati BiH nakon 2022. godine. Samo veliki i moćni SDP, sve drugo ide u korist desno orijentisanim u sva tri tora! - napisao je Mijatović na svom Facebooku.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još