Reakcija na presude Simatoviću i Stanišiću

Subašić: Nisam zadovoljna visinom kazne, ali jesam presudom. Žalit ćemo se na presudu...

Hronika30.06.21, 18:04h

Subašić: Nisam zadovoljna visinom kazne, ali jesam presudom. Žalit ćemo se na presudu...
Ići ćemo dalje, morat će se ovo još proširiti. Oni su presuđeni, Srbija je presuđena. Mladi neka grade bolje sutra, neka grade povjerenje, poručila je Subašić

 

"Žrtva nikad nije zadovoljna, ali ipak 12 godina je važno da im se presudilo", kazala je za N1 danas Munira Subašić, nakon presude Simatoviću i Stanišiću danas u Haagu.

 

“Žrtva nikad nije zadovoljna, ali ipak 12 godina je važno da im se presudilo. Oni su odgovorni za Bosanski Šamac, to je veza između BiH i Srbije. Ovo je UZP. Ja sam to čula od jednog vrlo važnog službenika u Haagu. Nad nama je počinjen genocid, nad nama i našom djecom. Bitno je da su presuđeni“, kazala je Subašić za N1 danas nakon presude.

 

“Prošlost se ne može vratiti, ali ja bih poručila mladim u Srbiji i RS da se od mržnje ne živi. Srbija je organizator zločina, htjeli su napraviti Veliku Srbiju od Jugoslavije. Presuda je pala, nisam zadovoljna godinama, ali sam zadovoljna presudom“, dodaje i poručuje:

 

“Žalit ćemo se na presudu”.

 

Još je kazala da mladi moraju graditi bolju budućnost.

 

“Ići ćemo dalje, morat će se ovo još proširiti. Oni su presuđeni, Srbija je presuđena. Mladi neka grade bolje sutra, neka grade povjerenje. Mladi to mogu učiniti, ja im poručujem kao majka od 75 godina da imaju bolju budućnost“.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još