Još 10 dana do Exita

Proslava će biti glasnija uz Hladno pivo, Rundeka, Van Gogha, Marka Louisa i mnoge druge!

Zabava28.06.21, 17:38h

Proslava će biti glasnija uz Hladno pivo, Rundeka, Van  Gogha, Marka Louisa i mnoge druge!
U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 138 KM i uz uštedu od 35% u odnosu na finalnu cijenu

 

Počelo je odbrojavanje do festivala, a na Petrovaradinsku tvrđavu stižu glasne gitare i rifovi za veliku proslavu dva desetljeća Exita. Festivalsko ljeto je krenulo, a dvostruki evropski šampion na svoj popis nastupa od 8. do 11. jula dodaje jaka regionalna i domaća imena. U Novi Sad, nakon Sabatona i Laibacha, stiže 45 novih izvođača koje predvode Hladno pivo, Rundek i njegov sastav Ekipa, Van Gogh, Marko Louis, Atheist Rap i Love Hunters. Čvrsta regionalna struja dat će dodatnu širinu programu festivala koji predvode David Guetta, DJ Snake, Tyga, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Jonas Blue, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Sheck Wes i mnogi drugi.

 


Gitare na Exitu pojačava niz generacijski utjecajnih regionalnih izvođača. Na Main stage stižu Hladno pivo, jedan od najpoznatijih sastava ovih prostora. Svakim albumom širili su svoje žanrovske okvire, a u Novi Sad donose najveće hitove, uključujući i novi „Carpe Diem“. Veliki Darko Rundek pojavit će se na Glavnoj pozornici praćen Ekipom, i odsvirati pjesme iz svih faza rada, od Haustora do danas. Muzičko putovanje beogradskog rock sastava Van Gogh traje već 35 godina, a i dalje su, i poslije 10 albuma, veliki magnet za publiku na Exitovoj Glavnoj sceni. 

 

rundek-i-ekipa-02-photo-by-vlasta-prohaska


Visa Fusion pozornica predstavit će niz sjajnih regionalnih imena, kao što su jedan od najtalentiranijih i najproduktivnijih kantautora na našim prostorima Marko Louis, kultni novosadski punk rock bend Atheist Rap, svježi pobjednici HEMI muzičkih nagrada Koala Voice i Deaf Radio, srpski finalisti istog natjecanja Dogs in Kavala, poznati novosadski hard rock bend Love Hunters, mađarski Fran Palermo, zatim Nemi pesnik, Instant karma, Ivan Jegdić, Esma’s band next generation, kao i pobjednike natječaja Play@Exit – četiri sjajna autorska benda – Norveška šuma, Keni nije mrtav, The Petting Blues i Bas i stega.

 

Još dva benda prijavljena na Play@EXIT konkursu našli su svoja mjesta na ovogodišnjem line upu. De Limanos i Bone Carver nastupit će u Explosive pabu, u kojem će ove godine biti smještena Explosive pozornica, poznata po hard core duhu i energičnoj atmosferi. Svoje nastupe na njoj ranije su potvrdili NBG, Proleće, DMT, Casillas, Fiskalni Račun i Nagön, zatim Forgotten Scream, Centurion, Obscured, Infest, Alitor, Bombarder, First Flame, Ground Zero, Reflection, Mind Prison, Bronze i св:Псета, zatim Mud Factory, Scaffold, Hill, Motorcharge, Quasarborn i Overdrive. 

 

van-gogh


EXIT, kao dio Ujedinjenih festivala Srbije, dobio je od Kriznog štaba suglasnost za održavanje ovog ljeta, prateći sigurnosni protokol Safe Events Serbia, utemeljen na najnovijim znanstvenim istraživanjima provedenim širom Evrope. Uz kontroliran i ograničen ulazak na one koji su vakcinisani, imaju antitjela nakon preležanog virusa Covid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu, rizik od širenja zaraze na festivalima bit će zanemariv, a oni sami će postati najsigurnija mjesta okupljanja u zemlji.


Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala bit će održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Buč Kesidi i mnogi drugi.


U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 138 KM i uz uštedu od 35% u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i putem sistema kupikartu.ba. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulaz na ovogodišnji festival.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!