Pikanterije sa estrade

Aca Lukas progovorio o skandalu sa svadbe Filipa i Prije: 'Zbog ovog Ceca, Šaban i ja nismo htjeli da se pojavimo'

Showbizz27.06.21, 17:01h

Aca Lukas progovorio o skandalu sa svadbe Filipa i Prije: 'Zbog ovog Ceca, Šaban i ja nismo htjeli da se pojavimo'
U jednom dijelu knjige opisao je i zbog čega se nije pojavio na vjenčanju Filipa Živojinovića i Aleksandre Prijović, iako ga je Brenin pastorak pozvao

Folker Aca Lukas u svojoj autobiografskoj knjizi "Ovo sam ja" otkrio je mnoge pikanterije iz svog života.

 

U jednom dijelu knjige opisao je i zbog čega se nije pojavio na vjenčanju Filipa Živojinovića i Aleksandre Prijović, iako ga je Brenin pastorak pozvao.

 

- Dvije godine poslije našeg konačnog raskida njena prijateljica Lepa Brena je pripremala svadbu – ženio se Filip, sin Bobe Živojinovića iz prethodnog braka. Svadba je najavljivana kao događaj koji je već unapred uzdrmao cijeli Balkan jer je izabranica Filipovog srca bila Aleksandra Prijović. Ne znam da li je taj događaj uzdrmao Balkan, ali znam da je dobro uzdrmao srpsku estradu. Bilo je pitanje prestiža ko će biti pozvan na svadbu i ko je od pozvanih predviđen da nešto otpjeva - napisao je Lukas u knjizi.

 

On je istakao da je imao jedan uslov za dolazak, a to je da Brena ne bude prisutna, što je bilo nemoguće.

 

- Sve sa zadatkom da budem živ ili mrtav priveden na svadbu. Bio sam na nekoj promociji u Beton hali, na Savskom keju. Za susjednim stolom je sjedila Brenina prijateljica Danica, koja inače živi u Majamiju. Ona je i Sonjina drugarica. Drže se kao klupko zmija.

 

- Aco, pa nemoj tako. Pozvan si na svadbu. Takav poziv se ne odbija. Brena te poštuje.

 

- Dobro, Danice. Da li su pozvali Sonju na svadbu?

 

- Pa, nismo. Zvali smo tebe – kazala je Danica u množini.

 

- Sram vas bilo. Niste zvali Sonju, da bih ja došao – rekao sam uz bujicu sočnih psovki, napisao je Lukas.

 

Lukas ističe kako nisu zvali Sonju s kojom svakodnevno ispijaju kafu i dijele najintimnije trenutke, a razlog za to bio je navodno posao.

 

- Između posla i prijateljstva opredijelili su se za posao. U svijetu estrade, i svadba je posao. Zato je svadba organizovana u četvrtak, da bi pjevači mogli da rade preko vikenda. Desetak dana uoči svadbe sreo sam Šabana Šaulića na nekom od evropskih aerodroma. Bio je kućni prijatelj sa Brenom i Bobom.
 

- Znaš ko me je zvao na svadbu? - pitao me je Šaban.

 

- Znam. Brena i Boba.

 

- Ne. Zvao me Aleksandar Sofronijević, šef orkestra koji će svirati na svadbi. Pitao me koje ću dvije pjesme da otpjevam na svadbi.

 

- Na svadbi nismo bili Ceca, Šaban i ja jer smo znali da nas zovu kao izvođače pjevačkih radova, a ne kao prijatelje porodice - napisao je Lukas.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!