Najavljena velika ulaganja u vojsku

Vučić: Snaga naše vojske će biti drastično uvećana u narednih devet mjeseci; Dodik: Uživamo u snazi Srbije

Front27.06.21, 15:15h

Vučić: Snaga naše vojske će biti drastično uvećana u narednih devet mjeseci; Dodik: Uživamo u snazi Srbije
Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj - istaknuo je Dodik

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju nakon završetka vojne vježbe "Munjeviti udar 2021" na Pešteru kako će Srbija nastaviti ulagati u svoju vojsku, a vježbi je nazočio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

- Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvijek možemo biti u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo - kazao je Vučić.

 

Dodao je kako će Srbija nastaviti ulaganje u svoju vojsku.

 

- Vidjeli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivat ćemo više, a snaga naše vojske bit će drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet mjeseci, to pokazuje snagu države - napomenuo je srbijanski predsjednik, javlja RTS.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako se Srbija može odbraniti od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta.

 

- Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj - istaknuo je Dodik.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 114

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još