Šta nakon ostavke Peđe Kojovića

Da li će NS dobiti predsjednicu Sabinu Ćudić ili predsjednika Srđana Mandića?!?

Front25.06.21, 18:39h

Da li će NS dobiti predsjednicu Sabinu Ćudić ili predsjednika Srđana Mandića?!?
Danas je ostavku je podnio predsjednik Naše stranke Peđa Kojović. On je svoju ostavku dodatno argumentirao zdravstvenim razlozima. Međutim, sve je više potvrda da se u vrhu ove stranke vodi žestoka borba za političku prevlast

 

Kriza na vrhu Naše stranke mogla bi donijeti održavanje vanrednog kongresa na kojem bi lidersku poziciju mogla preuzeti Sabina Ćudić. Ona slovi kao osoba koja sve konce u ovoj stranci drži u svojim rukama, tvrdi portal The Bosnia Times.

 

Međutim, današnji intervju Ivane Marić na portalu Source pokazuje da ima i drugačijih razmišljanja:

 

- Ostavka Kojovića je odlična prilika za Našu stranku da se konsolidira i rekonstruira kako bi zaustavili trend slabljenja stranke i osipanja kvalitetnih kadrova. Vjerujem da bi Srđan Mandić bio dobar izbor i da bi on mogao okupiti dobru ekipu i vratiti Našu stranku na fabričke postavke.


Ova medijska nagađanja ali i izjave poput ove Ivane Marić pokazuju da unutar Naše stranke postoje različita viđenja kadrovske politike njoj. Potvrdile su to izjave pojedinih istaknutih članova ove stranke poput Amre Zulfikarpašić. Javnost je stekla dojam da je dio rukovodstva ove stranke jedva dočekao Kojovićevu ostavku kako bi se otvorila priča o novom predsjedniku ili predsjednici.


Poznato je da su se u NS vremenom iskristalisale dvije političko-interesne grupe. U prvoj su Peđa Kojović, Sabina Ćudić, Nihad Uk i Damir Arnaut, dok druge čine Srđan Mandić, Edin Forto, Amra Zulfikarpašić, ali „samostalni“ zastupnik Damir Marjanović, te neke druge javne ličnosti poput Ivane Marić.


U narednim danima bit će sigurno puno jasnije šta se stvarno događa u ovoj stranci, koja je važna karika „Trojke“ u održanju vlasti u Kantonu Sarajevu.


(DEPO PORTAL/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još