predstava 'kamernog teatra'

'Schindlerov lift' Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dan kasnije i u Beogradu

Kultura25.06.21, 13:06h

'Schindlerov lift' Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dan kasnije i u Beogradu
Predstava, kao i roman, se bavi demaskiranjem ljudskoga zla i bešćutnosti i govori o nepresuđenom zločinu, odnosno zločinima i zločincima, i ubijanjima nevinih Bošnjaka i Hrvata od strane četničkih zlotvora i ostalih paravojnih jedinica vojske republike Srpske u gradu Prijedoru

 

S ponosom objavljujemo vijest da će na ovogodišnjem 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu „ Kamerni teatar 55“ nastupiti u okviru takmičarskog programa sa predstavom „Schindlerov lift“, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, a nastaloj prema višestruko nagrađivanom romanu Darka Cvijetića.

 

Predstava, kao i roman, se bavi demaskiranjem ljudskoga zla i bešćutnosti i govori o nepresuđenom zločinu, odnosno zločinima i zločincima, i ubijanjima nevinih Bošnjaka i Hrvata od strane četničkih zlotvora i ostalih paravojnih jedinica vojske republike Srpske u gradu Prijedoru.


Predstava će igrati 25.06.2021. na ovogodišnjem 66. Sterijinom pozorju, a dan nakon toga „Kamerni teatar 55“ sa istom prestavom gostuje u Beogradu, na sceni Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) što će predstavljati jedan značajan historijski,kulturološki korak ka saopštavanju istine i harmoniziranju odnosa izmđu normlanih ljudi na područijma  država nastalih disolucijom Jugoslavije.


Naša sjajna predstava, čija je premijera bila prije dva mjeseca u Sarajevu već je postala hit i pozivi Kamernom teatru 55 za igranje ove predstave neprekidno stižu iz mnogih gradova ex- Ju prostora.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!