Rasterećenje prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge

Kreće voz od Željezničke stanice do Hadžića: Put će biti skraćen na 25 minuta

Biznis Klub24.06.21, 16:57h

Kreće voz od Željezničke stanice do Hadžića: Put će biti skraćen na 25 minuta
Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta

 

Danas je, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo donijela Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica - Hadžići.

 

- Ova odluka ima za cilj poboljšanje javnog prevoza putnika u kantonu. Radi zaštite javnog interesa, adekvatnog sprovođenja mjera zaštite od pandemije COVID-19, ali i zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor - Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete. Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

talgo-voz-zeljeznice-fbih

 

- Današnja odluka Vlade KS je rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima se zahvaljujem na podršci. Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto - kazao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

 

U vozu je ukupan broj sjedećih mjesta 176, a broj stajaćih 94.

 

"U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge", dodao je Šteta.

 

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!