naprijed, zmajice!

Košarkašice BiH danas u četvrtfinalu Eurobasketa protiv Francuske, Lojo: Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe

Sport23.06.21, 08:50h

Košarkašice BiH danas u četvrtfinalu Eurobasketa protiv Francuske, Lojo: Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe
Selektor reprezentacije BiH Goran Lojo zna pred kakvim rivalom stoje njegove igračice, ali također i da uloga autsajdera nosi određene prednosti

 

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtfinalu Eurobasketa danas igra protiv domaćina Francuske.

 

Košarkašice BiH prvi put su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, među osam najboljih ekipa kontinenta, a sada imaju priliku otići i korak dalje. Međutim, treba biti svjestan da ih očekuje najteži protivnik, ekipa koja je prvi favorit za trofej, koja je u dosadašnjem dijelu Eurobasketa pokazala najviše.

 

Francuskinje su se prošetale grupnom fazom, sve protivnike savladale sa 20 i više poena razlike. Apsolutna velesila u ženskoj košarci koja će danas imati i podršku s tribina dvorane Rhenus Sport u Strasbourgu, gdje je dozvoljeno prisustvo 3.600 gledalaca (od ukupnog kapaciteta od 5.600).

 

Selektor reprezentacije BiH Goran Lojo zna pred kakvim rivalom stoje njegove igračice, ali također i da uloga autsajdera nosi određene prednosti.

 

- Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valenciji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - ističe Lojo u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

 

Utakmica Francuska - BiH počinje u 18 sati.

 

U isto vrijeme počet će i susret Bjelorusija - Švedska, dok u preostala dva meča igraju Belgija - Rusija (20.45) i Srbija - Španija (21.00).

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!