EURO 2020/ RASPLET U GRUPI D

Hrvati u osmini finala! Nadigrali Škote za pobjedu od 3:1... Englezi prvi u grupi, Česi treći

Sport22.06.21, 22:58h

Hrvati u osmini finala! Nadigrali Škote za pobjedu od 3:1... Englezi prvi u grupi, Česi treći
Naše komšije su povele u u 17. minuti golom Vlašića. Škoti su poravnali u 42. minuti preko McGregora. U 62. minuti veliko slavlje Hrvatskoj donosi sjajnim golom Modrić, a konačnih 3:1 postavlja Perišić u 77. minuti

 

 

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je večeras u Glasgowu selekciju Škotske sa 3:1, u susretu posljednjeg kola D-grupe Evropskog prvenstva.


Hrvati su prvom pobjedom na Euru izborili plasman u osminu finala, a zahvaljujući trećem kolu preuzeli drugo mjesto na tabeli.


Reprezentacija Hrvatske bila je bolja tokom većeg dijela utakmice i zasluženo je upisala prvu pobjedu u historiji u susretima sa Škotima.


Hrvati su poveli u 17. minuti golom Nikole Vlašića, a izjednačio je Callum McGregor u 42. minuti.


U drugom poluvremena potpuna dominacija hrvatske reprezentacije koja golovima Luke Modrića u 62. i Ivana Perišića u 77. minuti dolazi do velike pobjede.


U drugom meču u ovoj grupi Engleska je u Londonu savladala Češku s 1:0 golom Raheema Sterlinga u 12. minuti. Englezi su osvojili prvo mjesto u grupi sa
sedam bodova, dok je Češka trećeplasirana sa četiri boda i također nastavlja takmičenje u osmini finala.


Engleska će igrati sa drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe F, a Hrvatska sa drugoplasiranim iz grupe E.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još