Pećanac u otvorenom pismu

Dodikov vijećnik o posjeti gradonačelnice Sarajeva Banjaluci: 'Ovo je provokacija i udar na RS'

Front22.06.21, 17:13h

Dodikov vijećnik o posjeti gradonačelnice Sarajeva Banjaluci: 'Ovo je provokacija i udar na RS'
Benjamina Кarić kao gradonačelnica Sarajeva glasno, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću pohrlila je na društvenu mrežu Fejsbuk kako bi brže-bolje likovala sramnu presudu u kojoj su svako pravo i pravda pregaženi. Кarić se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana izglasana u Parlamentu Crne Gore, napisao je Pećanac

 

Vijećnik SNSD-a u Skupštini Banja Luke, Bojan Pećanac, oglasio se otvorenim pismom povodom posjete Benjamine Karić ovo gradu.

 

U svom suludom zamahu, Pećanac smatra da je dolazak gradonačelnice Karić u Banja Luku provokacija. Kako je naveo "stavovi Karićeve ozbiljan su udar na inistitucije Srpske, njeno stanovništvo, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje".

 

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Povodom dolaska novoizabrane gradonačelnice Benjamine Кarić imam moralnu obavezu da dam komentar. Кao odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka, ja, Bojan Pećanac, imam dužnost, prije svega, kao građanin Republike Srpske i Banjaluke da kažem svoj, ali i stav Кluba odbornika SNSD-a  u Skupštini grada Banja Luka.

 

Benjamina Кarić kao gradonačelnica Sarajeva glasno, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću pohrlila je na društvenu mrežu Fejsbuk kako bi brže-bolje likovala sramnu presudu u kojoj su svako pravo i pravda pregaženi.

 

Кarić se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana izglasana u Parlamentu Crne Gore.

 

Stavovi gostiju kao što je Кarić nisu podržani u Republici Srpskoj i smatraju se direktnim udarom na institucije Republike Srpske, njenog stanovništva, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje, te svakog djeteta kojem smo dužni reći istinu o propagandi koju Sarajevo plasira o srpskom narodu.

 

Naš stav je jasan. Svako ko dira u institucije i narušava integritet Republike Srpske treba da zna da nećemo pognuti glave, šutjeti i dopustiti da drugi pišu srpsku historiju i odlučuju o njenoj budućnosti - saopćio je Pećanac.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još