Nakon puštanja na slobodu supruga Alise Mutap

Advokat Fahrudina Ramića: Vještački se kreira uznemirenje javnosti, Alisa je u pritvoru u Tuzli

Hronika21.06.21, 14:28h

Advokat Fahrudina Ramića: Vještački se kreira uznemirenje javnosti, Alisa je u pritvoru u Tuzli
Što se tiče Ramićeve supruge, Alise, rođene Mutap, advokat je potvrdio da se nalazi u Tuzli jer tamo postoje uslovi za njen smještaj

 

Odluka o puštanju na slobodu Fahrudina Ramića, supruga Alise (Mutap) Ramić bila je očekivana, rekao je za N1 njegov advokat Goran Dragović. Dragović navodi da je Fahrudin Ramić jutros ispitan uz prisustvo advokata Nine Kisić, i njega lično u policijskoj upravi Ilidža, nakon čega je odmah pušten na slobodu.

 

“Nastojaću da parafraziram. Stavlja mu se na teret da je nepoznatog dana, na nepoznatom mjestu u nepoznato vrijeme, na njemu poznat način uputio neku prijetnju prema gospodinu Murizu Memiću”, kaže Ramićev advokat.

 

Upravo zbog ovih navoda, dodaje Dragović, njegov klijent nije ni predat u nadležnost Tužilaštva KS, jer je to, pojašnjava, poprilično neodređeno.

 

Za advokata Dragovića koji zastupa i Fahrudinovu suprugu Alisu, indikativno je vrijeme prijave, odnosno privođenja.

 

“Obzirom da je jutros održano ročište za određenje mjere pritvora, odnosno produženje mjera u predmetu Hasan Dupovac i dr. Ovo je upravo jedan od načina na koji se, slobodno to mogu reči, a rekao sam i na ročištu, vještački kreira tačka D-uznemirenje javnosti”, tvrdi advokat Dragović.

 

Što se tiče Ramićeve supruge, Alise, rođene Mutap, advokat je potvrdio da se nalazi u Tuzli jer tamo postoje uslovi za njen smještaj. U ovom trenutku odbrana čeka pismeni otpravak Rješenja kojim je donesena odluka o njenom pritvoru.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još