VIDEO/ Počela sezona godišnjih

Kilometarske kolone na ulazu u Neum: Turisti pohrlili na more, gužve na granicama

Hronika19.06.21, 18:41h

Kilometarske kolone na ulazu u Neum: Turisti pohrlili na more, gužve na granicama
Tokom cijelog dana zabilježena je veća frekvencija vozila na GP Doljani i GP Klek

 

Topli junski vikend označio je početak ljetne turističke sezone u Hrvatskoj, ali i u Neumu, jedinom bh. gradu koji izlazi na more.

 

Iako je kalendarski turistička sezona otvorena već neko vrijeme, čini se da je tek u proteklih nekoliko dana, makar u Bosni i Hercegovini, temperatura dostigla stepene koji su karakteristični za ljeto.

 

Takvo vrijeme namamilo je bh. građane prema Neumu, a tokom cijelog dana na graničnom prelazu Doljani, kao i na samom ulazu u Neum, odnosno na graničnom prelazu Klek, zabilježena je velika gužva, javlja Oslobođenje.

 

Osim bh. građana, zasigurno je da među onima koji čekaju u koloni ima i osoba koje su u tranzitu kroz Neum, s obzirom da Hrvatska još uvijek nije finiširala gradnju Pelješkog mosta koji bi trebao povezati dvije teritorije susjedne zemlje.

 

Čitatelji Oslobođenja su sa lica mjesta poslali videozapis kilometarske kolone na ulazu u bh. morski grad, a kako to izgleda na snimku pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!