'Dijamant' prelazi u novi klub

Turski mediji: Džeko dogovorio s Fenerbahçeom, potpisuje naredne sedmice

Sport19.06.21, 17:11h

Turski mediji: Džeko dogovorio s Fenerbahçeom, potpisuje naredne sedmice
List je bombastično objavio ovu vijest na naslovnici, navodeći da je kapiten reprezentacije BiH posljednjih dana boravio na odmoru u Turskoj, te da je postigao dogovor za prelazak u jedan od najvećih turskih klubova

 

Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko na korak je od potpisa za Fenerbahçe, a transfer bi se trebao ozvaničiti naredne sedmice tvrdi jedan od najpopularnijih turskih listova Sözcü.

 

Pomenuti list je bombastično objavio ovu vijest na naslovnici, navodeći da je kapiten reprezentacije BiH posljednjih dana boravio na odmoru u Turskoj, te da je postigao dogovor za prelazak u jedan od najvećih turskih klubova.

 

Kako tvrdi Sözcü, predsjednik Fenerbahçea Ali Koc, koji je na toj funkciji od 2018. godine, zaključio je ugovor s Džekom koji će biti objavljen sljedeće sedmice. Iako se i u prošlosti najavljivalo da bi Dijamant mogao preći u Fenerbahçe, ispostavilo se da su u pitanju medijska nagađanja. Ipak, ovoga puta ne čini se nerealnim da se odluči za takvu opciju. Džeko je već u ozbiljnim nogometnim godinama, a ugovor s Romom važi mu do kraja naredne sezone. Njegova visoka plata je jedan od problema za Vučicu koja je spremna prodati ga i zamijeniti mlađim napadačem, te bi bh. napadač nakon pet godina mogao napustiti Vječni grad.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!