Nakon informacija koje je objavio Stanivuković

Kojih firmi su vlasnici Dodikova djeca? Oglasili se Gorica i Igor: 'Namjerno se kreira iskrivljena slika'

Biznis Klub19.06.21, 16:43h

Kojih firmi su vlasnici Dodikova djeca? Oglasili se Gorica i Igor: 'Namjerno se kreira iskrivljena slika'
Kako bi javnost raspolagala tačnim i pravno valjanim informacijama naveli smo imena kompanija koje su u našem vlasništvu, ističe se u saopćenju koje su potpisali Gorica i Igor Dodik

 

Gorica i Igor Dodik, kćerka i sin Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šefa SNSD-a, obratili su saopćenjem za javnost u kojem su naveli tačan broj kompanija čiji su vlasnici, a nakon informacija koje je plasirao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

 

U saopćenju se navodi da su u vlasništvu Gorice Dodik kompanije "Agape" Banja Luka, "Agro voće" Aleksandrovac i "Global Liberti" Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika "Fruit eko" Gradiška i "Global Liberti" Laktaši.

 

- Gradonačelnik Banje Luke posljednjih dana kontinuirano iznosi netačne podatke u vezi sa brojem kompanija u našem vlasništvu, te namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi sa nama i našim porodicama. Kako bi javnost raspolagala tačnim i pravno valjanim informacijama naveli smo imena kompanija koje su u našem vlasništvu - ističe se u saopćenju koje su potpisali Gorica i Igor Dodik.

 

Oni su naglasili da će, ukoliko se i nakon ove "transparente objave istinitih podataka, nastavi za iznošenjem netačnih i neprovjerenih informacija biti primorani da istinu zaštite sudskim putem, nakon koje će sredstva iz tužbe donirati u humanitarne svrhe".

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još