Nakon burne rasprave

Biščević-Tokić poručila Konakoviću: Neću odustati! Neće pobijediti primitivizam 'muškarčina'!

Front19.06.21, 14:09h

Biščević-Tokić poručila Konakoviću: Neću odustati! Neće pobijediti primitivizam 'muškarčina'!
Ukoliko je ovo cijena, mala je, da konačno građani Kantona Sarajevo vide ko je ko. Ako u Skupštini KS kažete nešto sto smeta ovoj skupštinskoj većini budete vrijeđani, ponižavani i još svemu tome diskriminiraju vas kao ženu, napisala je Biščević Tokić

 

Jasmina Biščević Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasila se nakon uvreda koje joj je uputio Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

 

- Nakon tri godine vrijeđanja i napada, kako na mene lično, tako i na moju porodicu, došlo je vrijeme i za najprimitivniji oblik seksizma i šovinizma u Skupštini KS i to od strane predsjednika stranke Naroda i pravde, popraćen veoma ružnim smijehom nekih "muškarčina” iz vladajuće većine u Skupštini KS.


Sramotna reakcija jednog predsjednika stranke koji je imao već takvih izjava i nije mu prvi put da vrijeđa porodice. 


Prijeteći, omalovažavajući mene kao ženu na ovakav način pokazuje o njemu samom. 


Hvala kolegi Zahiragiću na adekvatnoj reakciji, ali i mnogim kolegama i kolegicama koji su me nakon ovoga lično nazvali. 


Ukoliko je ovo cijena, mala je, da konačno građani Kantona Sarajevo vide ko je ko. Ako u Skupštini KS kažete nešto sto smeta ovoj skupštinskoj većini  budete vrijeđani, ponižavani i još svemu tome diskriminiraju vas kao ženu.


Malo su me emocije savladale na današnjoj sjednici, ali neka to ne bude motiv ovim "muškarčinama” da pomisle da ću odustati i da će njihov primitivizam pobijediti. 


Šta više, ovo mi je samo motiv više da se borim za društvo u kojem primitivci neće biti na poziciji moći!


Nastavit ću i dalje raditi kao i do sada i ukazivati na sve nepravilnosti u radu Vlade KS ma koliko to bolilo i smetalo pojedinim zastupnicima, napisala je Jasmina Biščević Tokić.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još