Pretresi na području Pala, Sarajeva i Zenice

SIPA u akciji: Uhapšene dvije osobe i proslijeđene Tužilaštvu BiH

Hronika17.06.21, 20:40h

SIPA u akciji: Uhapšene dvije osobe i proslijeđene Tužilaštvu BiH
Dvije osobe koje su lišene slobode, nakon kriminalističke obrade, danas su proslijeđene postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine

 

Dvije osobe lišene su slobode i proslijeđene nadležnom tužilaštvu nakon što su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili jučer pretrese osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na trima lokacijama na području Pala, Sarajeva i Zenice zbog osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i protivzakonito posredovanje.

 

Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koje koriste osumnjičene osobe, a koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

 

Dvije osobe koje su lišene slobode, nakon kriminalističke obrade, danas su proslijeđene postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Aktivnosti su provedene po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!