FOTO/ Cineplexx Sarajevo počeo sa radom

Gužva na Marijin Dvoru: Političari, reditelji, filmadžije, biznismeni... Svi se okupili na otvaranju novog multipleksa u Sarajevu

Kultura16.06.21, 23:29h

Od sutra - četvrtak, 17. juna - publika ima priliku uživati u filmovima na programu Cineplexxa Sarajevo koji počinju svakog dana u terminima od 15.30 sati, kada će biti prva projekcija, a posljednja projekcija počinje u 22.30 sati

 

 

 

 

Druženjem i premijernom projekcijom filma “Paklene ulice 9“ večeras je svečano otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo. Nalazi se u novom modernom izgrađenom objektu uz hotel Holiday na Marijin dvoru.


Sa osam kino dvorana i više od 1000 sjedišta, Cineplexx Sarajevo opremljen je najsuvremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka, RealD Ultimate screen, kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.


- Veoma smo ponosni što je Cineplexx konačno otvoren i u Sarajevu. Želeo bih se zahvaliti našem partneru Rasimu Bajroviću, vlasniku i direktoru Europe grupacije na saradnji, kao i Mirsadu Purivatri za dugogodišnje i blisko partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom. Vaša podrška u realizaciji otvaranja kina u Sarajevu će zasigurno donijeti novu dimenziju kino iskustva na ovim prostorima - izjavio je na otvorenju Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala.


Otvorenje Cineplexxa Sarajevo pozdravio je i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija predstojećeg 27. Sarajevo Film Festivala.


- Cineplexxu Sarajevo želim dobar rad, dobre filmove i puno publike svih 365 dana u godini. Novi filmovi se snimaju, a nadamo se i odlukama o poticajima za bh. film. I to će biti znak da se bh. film vraća u kina na velika vrata - rekao je Purivatra.


Od sutra - četvrtak, 17. juna - publika ima priliku uživati u filmovima na programu Cineplexxa Sarajevo koji počinju svakog dana u terminima od 15.30 sati, kada će biti prva projekcija, a posljednja projekcija počinje u 22.30 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još