odgovorio na pitanje poslanika

Tegeltija: Cijela inicijativa o zaštiti prava BiH na moru nalazi se u Predsjedništvu

Front16.06.21, 16:54h

Tegeltija: Cijela inicijativa o zaštiti prava BiH na moru nalazi se u Predsjedništvu
- Nakon usvajanja te Deklaracije u Predstavničkom domu mi smo putem Ministarstva vanjskih poslova BiH zatražili stav Predsjedništva BiH o tom pitanju i do danas nismo dobili odgovor - istakao je Tegeltija

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu da se cijela inicijativa o zaštiti suverenih prava BiH na moru trenutno nalazi u Predsjedništvu BiH.

 

Tegeltija je to izjavio na 1. posebnoj zajedničkoj sjednici oba doma PSBiH odgovarajući na pitanje poslanika u Predstavničkom domu PSBiH Jasmina Emrića (A-SDA) koji je želio da zna šta je Vijeće ministara uradilo i radi na provođenju Deklaracije kojom je pozvano Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH na poduzimanje svih potrebnih pravnih radnji diplomatskim putem prema Hrvatskoj i EU u pogledu zaštite suverenih prava BiH na moru, donošenju posebnog zakona o moru BiH i pokretanju pravnih procedura pred međunarodnim pravosudnim instancama.

 

- Nakon usvajanja te Deklaracije u Predstavničkom domu mi smo putem Ministarstva vanjskih poslova BiH zatražili stav Predsjedništva BiH o tom pitanju i do danas nismo dobili odgovor - istakao je Tegeltija.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!