moderniji ambijent

Centar Ilidže uskoro postaje pješačka zona i veliki trg

Hronika16.06.21, 16:36h

Centar Ilidže uskoro postaje pješačka zona i veliki trg
Općina će u narednom periodu vršiti testno djelimično zatvaranje glavne Ilidžanske ulice - Rustempašine za kretanje motornih vozila, kako bi se utvrdilo na koji način će to uticati na učesnike u saobraćaju

 

Centar Ilidže će zbog iskazanog interesa i potrebe građana postati pješačka zona i veliki trg koji će biti uređen sa mobilijarom i sadržajem, kako bi se dobio moderni i uređeni ambijent za građane i posjetioce, saopćeno je iz Pres službe Općine Ilidža.

 

Općina će u narednom periodu vršiti testno djelimično zatvaranje glavne Ilidžanske ulice - Rustempašine za kretanje motornih vozila, kako bi se utvrdilo na koji način će to uticati na učesnike u saobraćaju. Planirano je da ova saobraćajnica do kraja godine bude u potpunosti zatvorena kako bi se pristupilo njenom uređenju.

 

- U narednom periodu ćemo vršiti testna zatvaranja dok ne pripremimo kompletno projektno rješenje i nadamo se da ćemo već krajem godine započeti sa realizacijom ove priče. Sigurno je da će na ovaj način centar Ilidže dobiti potpuno novi moderan izgled, sa dodatnim sadržajem koji će upotpuniti šetnje i boravak građana na ovom lokalitetu - kazao je načelnik  Općine Ilidža Nermin Muzur.

 

Izgradnjom kružnog toka na saobraćajnici M17 i ceste na obali Željeznice stvoreni su uslovi za preusmjerenje saobraćaja sa centralnog dijela Ilidže. Izvršeno je postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije kojom je definisano da će u ulici od petka od 17 sati do ponedjeljka do 5 sati biti zabrana saobraćaja za sva vozila, osim vozila za snadbijevanje.

 

Radi se o privremenoj saobraćajnoj signalizaciji u svrhu uspostavljanja pješačke zone, saopćeno je.

 

(Fena/mr)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!