sazvao samo jednu

Budžet institucija BiH nije usvojen jer Dodik ne saziva sjednice, više je u Beogradu nego na poslu!

Front15.06.21, 13:54h

Budžet institucija BiH nije usvojen jer Dodik ne saziva sjednice, više je u Beogradu nego na poslu!
Komšić navodi da je Dodik, otkako je u novembru prošle godine preuzeo osmomjesečno predsjedavanje, sazvao samo jednu sjednicu Predsjedništva i na tome stao

 

Budžet institucija BiH nije usvojen samo zbog toga što predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne saziva redovne sjednice Predsjedništva, ocijenio je danas u izjavi za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Komšić navodi da je Dodik, otkako je u novembru prošle godine preuzeo osmomjesečno predsjedavanje, sazvao samo jednu sjednicu Predsjedništva i na tome stao.

 

- Kada bi god neko iz medija pitao zbog čega se ne sazivaju redovne sjednice Predsjedništva, on bi obmanjivao javnost izjavama da saziva sjednice. Međutim, od marta mjeseca nije sazvao niti jednu što je nezabilježena praksa u historiji Predsjedništva. Deset puta više je bio u Beogradu u obje rotacije predsjedavanja nego što je radio svoj posao i obavljao funkciju na koju je izabran - rekao je.

 

 Po njegovim riječima, budžet nije usvojen samo zbog toga što on kao predsjedavajući ne saziva redovne sjednice Predsjedništva.

 

- Sumnjam da će do kraja ove rotacije uopće sazvati sjednicu Predsjedništva. Osim budžeta brojni međunarodni ugovori su na čekanju. Čim preuzmem predsjedavanje Predsjedništvom zakazati ću redovnu sjednicu na kojoj će se naći sve ono što je već trebalo da se nađe, a zahvaljujući Dodikovom neradu nije, uključujući i budžet institucija, ako kojim čudom do tada ne bude usvojen - kazao je za Fenu Komšić, koji će narednog mjeseca preuzeti predsjedavanje od Dodika.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još