EURO 2020/ okršaj u Grupi E

Mučila se Španija protiv Švedske, napadala, dominirala, ali uzalud... Utakmica u Sevilji završila bez golova

Sport14.06.21, 22:57h

Mučila se Španija protiv Švedske, napadala, dominirala, ali uzalud... Utakmica u Sevilji završila bez golova
Prije početka utakmice veliku prašinu digla je činjenica da u dresu „Cvene furije“ neće biti doskorašnjeg kapitena Sergia Ramosa... S druge strane, selektor Šveđana ostao je bez iskusnog Zlatana Ibrahimovića, kojeg je povreda spriječila da i peti put ne zaigra na Evropskom prvenstvu

 

Posljednji meč Evropskog prvenstva u ponedjeljak donio je okršaj u Grupi E – Španija je na domaćem terenu u Sevilji igrala protiv Švedske,a golova nije bilo.

 

Inače, ovo je prva utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u kojoj su mreže ostale netaknute i na jednoj i na drugoj strani.


Prije početka utakmice veliku prašinu digla je činjenica da u dresu „Cvene furije“ neće biti doskorašnjeg kapitena Sergia Ramosa. Ujedno, ovo je prvi put u istoriji da na velikom turniru nije igrao nijedan igrača Real Madrida.


S druge strane, selektor Šveđana ostao je bez iskusnog Zlatana Ibrahimovića, kojeg je povreda spriječila da i peti put ne zaigra na Evropskom prvenstvu.


Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Španaca, na terenu su se redale šanse, ali i promašaji te je prvih 45 minuta završeno bez golova.

 

Dominacija Španaca nastavila se i u drugom poluvremenu, ali lopta nije htjela u mrežu... I Šveđani su nekoliko puta ozbiljnije zaprijetili španskom golu, no bez sretne završnice. 

 

Okršaj od kojeg se očekivalo mnogo na ovogodišnjem prvenstvu na kraju je završio najnepopularnijim rezultatom - bez ijednog pogotka.

 

Ranije danas u prvom susretu skupine E Slovačka je bila bolja od Poljske 2:1. U drugom kolu te skupine u petak sa sastaju Švedska i Slovačka, a dan kasnije Španjolska i Poljska.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!