Za juli zakazana javna prodaja

Načelnik Neuma tvrdi da Feroelektro nije vlasnik odmarališta! Direktor Smajić: Ovo je pokušaj otimačine

Biznis Klub14.06.21, 20:21h

Načelnik Neuma tvrdi da Feroelektro nije vlasnik odmarališta! Direktor Smajić: Ovo je pokušaj otimačine
Navodi načelnika su u cilju njegove politčke propagande i kupovanja glasova mještana Neuma uz pokušaj nanošenja štete Feroelektru koji je je izričiti vlasnik nekretnine. Ovo je pokušaj otimačine kao što je bio slučaj sa hotelom Zenit, odgovaraju iz Feroelektra

 

Početkom jula u Općinskom sudu u Čapljini zakazana je javna prodaja odmarališta u čijem sastavu su stanovi, poslovni prostori, garaža i zemljište u Neumu, a čiji je vlasnik Feroelektro.

 

U pitanju je imovina vrijedna više miliona KM za koju u Općini Neum tvrde da nije vlasnik Feroelektro.

 

- Ističemo činjenicu da nekretnine koje su predmet prodaje nisu vlasništvo dužnika Feroelektro d.d. Sarajevo što nesporno potvrđuje rješenje Federalne agencije za privatizaciju iz 2000. godine, u kojem je jasno navedeno da se imovina i pripadajući iznos kapitala Odmarališta Neum u Neumu i prodavnica u sklopu Odmarališta isključuju iz Aktivnog podbilansa poduzeća Feroelektro d.d. Sarajevo i da se državni kapital za prodaju umanjuje za pripadajući iznos kapitala koji se odnosi na ovu imovinu, zbog čega te nekretnine i ne mogu biti predmet prodaje u ovom postupku.

 

Osim toga postupak etažiranja proveden je i suprotno Odluci Općinskog vijeća Neum o etažiranju - navodi se, između ostalog, u saopćenju koje potpisuje načelnik Neuma Dragan Jurković.

 

S druge strane, u Feroelektru kategorično odbacuju ove tvrdnje.

 

- Navodi načelnika su u cilju njegove politčke propagande i kupovanja glasova mještana Neuma uz pokušaj nanošenja štete Feroelektru koji je je izričiti vlasnik nekretnine. Ovo je pokušaj otimačine kao što je bio slučaj sa hotelom Zenit. Također, upitan je odnos načelnika Neuma prema Općinskom sudu Čapljina koji je proveo etažiranje. Općinski sud u Čapljini je na osnovu valjane i vjerodostojne dokumentacije zakazao javnu prodaju imovine čiji ZK izvadak glasi na Feroelektru - poručio je Senad Smajić, direktor ovog preduzeća.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još