Nastavak karijere mu je upitan

Potresna ispovijest danskog doktora: U jednom trenutku Eriksen nije davao znake života, spasilo ga je...

Sport14.06.21, 10:00h

Potresna ispovijest danskog doktora: U jednom trenutku Eriksen nije davao znake života, spasilo ga je...
Ležao je nepomično, pa smo krenuli s umjetnim disanjem. Pomogao nam je i liječnik stadiona, kazao je Bosen


- Pozvali su nas čim je Christian izgubio svijest. Kada smo dotrčali do njega, on je disao i imao je puls.  Međutim, onda je odjednom puls nestao. Odmah smo intervenirali kako bismo ga održali u životu. Srećom, ostao je s nama - rekao je doktor nogometne reprezancije Danske Martin Boesen, opisujući šta se sve događalo u trenutku kada je liječnička ekipa pokušavala pomoći danskom veznjaku Christianu Eriksenu koji je tijekom susreta Danske i Finske na Euru 2020. izgubio svijest pri kraju prvog dijela i pao na travnjak Parkena kao pokošen. 


Doktor kaže da je Danca spasilo umjetno disanje.


- Ležao je nepomično, pa smo krenuli s umjetnim disanjem. Upravo to ga je spasilo. Pomogao nam je i liječnik stadiona uz čiju smo asistenciju povratili svijest Eriksenu - zaključio je Boesen. 


Iako se mislilo da će utakmica odgođena za drugi termin, Danci i Finci su završili tu utakmicu, a na kraju je slavila Finska s 1:0.


Dr. Scott Murray, vodeći konzultant i kardiolog pri NHS-u (Nacionalna zdravstvena služba) specijaliziran za prevenciju srčanih problema, kaže da bi karijera za veznjaka milanskog Intera mogla lako biti završena, barem u Italiji.


- To je za njega vjerojatno kraj karijere. Talijani zaustavljaju ljude ako se ustanove značajni srčani problemi. Takav je zakon. Oni to rade već dulje vremena, više od 20 godina i smanjili su broj smrti od srčanog zastoja od 3% na manje od 1% - rekao je Dr. Murray za MailOnline.


- Eriksen igra u Italiji u kojoj je morao proći čitav niz testiranja. Talijani su najbolji u dijagnostici srčanih bolesti kod vrhunskih sportaša. Usprkos tome teško je definitivno eliminirati mogućnost da se nešto dogodi. I dalje će postojati 0.01% šanse da se nešto ipak dogodi. Eriksen će sada biti podvrgnut detaljnim pregledima kako bi se ustanovilo što se dogodilo. Vjerojatno će mu trebati i poseban pacemaker kojis e zove defibrilator koji motri otkucaje srca - objasnio je dr. Murray.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!