EURO 2020/ FANTASTIČNA UTAKMICA U GRUPI C

Kakva ludnica u Amsterdamu: Nakon dramatičnog preokreta i izjednačenja, Holandija ipak jača od Ukrajine (3:2)

Sport13.06.21, 22:57h

Kakva ludnica u Amsterdamu:  Nakon dramatičnog preokreta i izjednačenja, Holandija ipak jača od Ukrajine (3:2)
Ovaj duel slovio je za derbi grupe, u kojoj se nalaze još Austrija i Sjeverna Makedonija, a pobjedu su odnijeli Holanđani savladavši Ukrajince sa 3:2

 

Kakva ludnica u Amsterdamu: Kiša golova, izjednačenje u par minuta, ali Damfris ipak donosi pobjedu Holanđanima (3:2)  


Reprezentacije Holandije i Ukrajine ukrstile su snage večeras u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva.


Ovaj duel slovio je za derbi grupe, u kojoj se nalaze još Austrija i Sjeverna Makedonija, a pobjedu su odnijeli Holanđani savladavši Ukrajince sa 3:2.


Prvi pogodak pao je u 52. minuti, Holandija je povela sa 1:0, a strijelac je bio Žoržinjo Vajnaldum! Poslijee napada po desnoj strani, Damfris je poslao loptu u sredinu, golman Buščan je na kratko reagovao i praktično asistirao Vajnaldumu koji je iz natrčavanja pogodio mrežu.


Samo sedam minuta kasnije lopta je ponovo bila i mreži Ukrajimaca, strijelac za 2:0 bio je Vout Veghorst! Naletio je na odbitak napadač Holanđana i snažnim udarcem sa desetak metara savladao Buščana. Provjeravao se i VAR u toj situaciji, usljed potencijalnog ofsajda, ali je na kraju sudija pokazao na centar.


A onda u svega pet minuta preokret... Fantastičnu golčinu u 75. minuti za Ukrajinu zabija Roman Jarmolenko! Ušao je krilni igrač sa desne strane u sredinu, odigrao dupli pas sa Jaremčukom i zatim sa nekih dvadesetak metara poslao pravi projektil pod prečku. Najljepši gol u dosadašnjem dijelu prvenstva, bez dileme!


Samo četiri minute kasnije novi pogodak za Ukrajinu i rezultat je neriješen! Pogodio je Roman Jaremčuk nakon što je slobodan udarac izveo Ruslan Malinovski i loptu poslao u peterac, gde je Jaremčuk pobjegao čuvarima i glavom zatresao mrežu.


No, Holanđani su krenuli svim silama naprijed i u 84. minuti i treći put zatresli mrežu protivnika. Denzel Damfris pogodio je za konačnih 3:0! Nejtan Ake je poslao loptu sa lijeve strane u sredinu šesnaesterca, gdje je odlično skočio Damfris i glavom vratio vođstvo Lalama. Kakav meč u Amsterdamu!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!