EURO 2020

Horor u Kopenhagenu: Eriksenu se borili za život, Danci promašili penal, Finci za historiju

Sport12.06.21, 21:33h

Horor u Kopenhagenu: Eriksenu se borili za život, Danci promašili penal, Finci za historiju
Utakmica je prekinuta, a nastavljena je kada su iz bolnice stigle vijesti da je Eriksen dobro

 

Fudbalska reprezentacija Finske savladala je Dansku sa 1:0 u meču 1. kola grupe B Evropskog prvenstva.

 

Meč je obilježila horor situacija iz finiša prvog dijela, kada su se ljekari borili za život Christianu Eriksenu, te promašeni penal Danaca.

 

Već u sedmoj minuti domaći su opasno zaprijetili. Older Wind je topovski šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman Lukas Hradecky odbranio njegov pokušaj.

 

Horor scenama svjedočili smo u u finišu prvog poluvremena kada se Eriksen samo srušio na teren. U prvi mah nije činilo da je situacija ozbiljna, ali su igrači ubrzo shvatili šta se događa, a Simon Kjear je provovremenom reakcijom izvadio jezik i spriječio gušenje. Uslijedila je drama, medicinska služba je oživljavala Danca, koji je kasnije prebačen u bolnicu.

 

Utakmica je prekinuta, a nastavljena je kada su iz bolnice stigle vijesti da je Eriksen dobro.

 

Meč je nastavljen u 20.30 sati, Danci su opet napadali, ali su se Finci disciplinovano branili.

 

Finci su poveli iz prve ozbiljne akcije, a Joel Pohjanpalo je na ubacivanje Uronena glavom pogodio za 0:1. Finac je potom sve oduševio svojim potezom jer je pokazao navijačima Danske da neće da slavi pogodak zbog svega što se dešavalo s Eriksenom, te je dobio aplauz s tribine.

 

Domaći se u 74. minuti imali sjajnu priliku da dođu do izjednačenja iz jedanaesterca, ali je Hradecky bez većih poteškoća uhvatio "živu loptu" Hojbjergu.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!