Dolazak njemačkog trgovačkog lanca u BiH

Lidl registrovan na tri adrese u BiH, ponuđene potencijalne lokacije: Devastirani Dom penzionera u Nedžarićima ili...

Biznis Klub12.06.21, 13:39h

Lidl registrovan na tri adrese u BiH, ponuđene potencijalne lokacije: Devastirani Dom penzionera u Nedžarićima ili...
Predstavnici kompanije već su obavili susrete s predstavnicima sarajevskih vlasti, a vezano za lokacije

 

 

Iako se dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu odvija pod velom tajne, što je u skladu s politikom te kompanije, prema saznanjima Klixa, daleko od očiju javnosti odvijaju se aktivnosti za osvajanje bh. tržišta.

 

Kada je riječ o rješavanju "papirologije", Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

 

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.

 

Predstavnici kompanije već su obavili susrete s predstavnicima sarajevskih vlasti, a vezano za lokacije. Kako je neformalno za Klix potvrđeno, Vlada Kantona Sarajevo njemačkom investitoru za potrebe distributivnog centra ponudila je lokaciju na potezu Bojnik – Butila.

 

Kako su iz delegacije Lidla izrazili i interesovanje za lokacije trgovina, Vlada je uputila upit sarajevskim općinama i one su uglavnom pozitivno odgovorile glede iznalaženja lokacije do 10.000 kvadratnih metara, što je prema kriterijima Lidla.

 

Kao jedna od lokacija pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati.

 

Iako su se vlasti u Sarajevu stavile na raspolaganje da olakšaju administrativne i tehničke procedure, Klix saznaje da nije isključeno ni da Lidl poslovanje najprije otpočne u Istočnom Sarajevu.

 

(DEPO PORTALK/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još