Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e

Šta se danas dešavalo u OSA BiH: 'Službenici SIPA-e su vršili uviđaj jedne kamere i obavili razgovor sa jednom osobom'

Hronika11.06.21, 20:34h

Šta se danas dešavalo u OSA BiH: 'Službenici SIPA-e su vršili uviđaj jedne kamere i obavili razgovor sa jednom osobom'
Radi se o izvršenju naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja se odnosila na vršenje uviđaja na jednoj nadzornoj kameri, rekao je MIladinović

 

Luka Miladinović, glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kazao je za portal Avaza da su službenici ove agencije po naredbi Tužilaštva BiH vršili uviđaj na jednoj kameri videonadzora i da su obavili razgovor sa jednom osobom u zgradi u kojoj su smještene Obavještajno-sigurnosna agencije BiH (OSA) i Federalna uprava policje (FUP).

 

- Radi se o izvršenju naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja se odnosila na vršenje uviđaja na jednoj nadzornoj kameri. Vjerovatno se radi o nadzornoj kameri ispred. Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama bit će dostavljen Tužilaštvu BiH u narednom periodu. U sklopu ovih aktivnosti obavljen je jedan razgovor. Naredbu za oduzimanje nekih stvari, odnosno video-nadzora, izdaje Sud Bosne i Hercegovine. U ovom slučaju radi se o naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja je zahtijevala da se vrši uviđaj na toj jednoj sigurnosnoj kameri - pojasnio je Miladinović.

 

Avaz je ranije danas objavio da su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros po naredbi Tužilaštva BiH započeli uviđaj u zgradi gdje su smješteni OSA i FUP.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!