Šta je pravi razlog?

Nakon što je zatražio ukidanje ulice Srđanu Aleksiću: Tajib Delalić podnio ostavku u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo

Front11.06.21, 11:39h

Nakon što je zatražio ukidanje ulice Srđanu Aleksiću: Tajib Delalić podnio ostavku u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo
Podsjetimo, prije nekoliko dana Delalić je tražio da se ukine ulica Srđana Aleksića jer on, kako tvrdi Delalić, nije spasio nikoga već je bio četnik

 

Tajib Delalić, vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo podnio je ostavku na ovu poziciju.

 

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Edina Gabela, šefica Kluba SDA u OV Novi Grad.

 

Kazala je također da će umjesto Delalića u Vijeće ući sljedeći sa liste, Elvis Hodžić.

 

Podsjećamo Delalić je prvobitno obnašao funkciju predsjedavajućeg OV Novi Grad te je podnio ostavku na tu poziciju, a sada napušta i Vijeće.

 

Delaliću je ostalo još malo vremena do penzije, a kako nezvanično saznajemo on će se vratiti na poziciju pomoćnika načelnika Općine Novi Grad u Službi za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo.

 

Kao razlog za povratak u službu naveo je brojne zahtjeve boračkih udruženja da nastave saradnju s njim.

 

U Općinskom vijeću Novi Grad sjedi sedam vijećnika SDA, a nakon što su ih napustile tri vijećnice, Elza Gaković, Edita Šandal i Nejra Džanko, koje su pristupile Stranci za BiH.


Podsjetimo, prije nekoliko dana Delalić je tražio da se ukine ulica Srđana Aleksića jer on, kako tvrdi Delalić, nije spasio nikoga već je bio četnik.


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još